1

ΕΚΟΙΜΗΘΗ Ο ΓΗΡΑΙΟΤΕΡΟΣ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, ΙΕΡΕΥΣ ΜΕΛΕΤΙΟΣ ΓΙΑΝΝΙΟΣ

 

    Την  15η Νοεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ ετέλεσε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλεξανδρείας, εντός του ελληνικού κοιμητηρίου, την εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Ιερέως π.Μελετίου Γιαννιού, του γηραιοτέρου Κληρικού του Πατριαρχικού Θρόνου.

    Ο Μακαριώτατος, εμφανώς συγκινημένος, ανεφέρθη στην προσωπική διαδρομή του αοιδίμου Πρεσβυτέρου και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων για την πολυετή ιερατική του διακονία σε Ενορικές Κονότητες της Αιγύπτου.

    Ο μακαριστός π.Μελέτιος Γιαννιός εγεννήθη στη Σάμο την 21η Φεβρουαρίου 1917. Χειροτονήθηκε Διάκονος το έτος 1940 από τον Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κυρό Ειρηναίο και Πρεσβύτερος το έτος 1963 από τον Μητροπολίτη Λιβάνου κυρό Ηλία.

    Στον ιερό κλήρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ενετάχθη την 1η Οκτωβρίου 1941, διακονήσας ενοριακές κοινότητες στο Καΐρο, την Αλεξάνδρεια και άλλες πόλεις της Νειλοχώρας. Κατά τις τελευταίες δεκαετίες υπηρέτησε ως Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Αλεξανδρείας.

    Εκοιμήθη την 14η Νοεμβρίου 2010 στον Οίκο Ευγηρίας της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας.