1

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΜ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ.ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΦΑΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

            Τις πρώτες πρωϊνές ώρες της 19ης Ιουνίου ε.ε. αφίχθη στην Αλεξάνδρεια η ΑΜ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη Ειρηνική Επίσκεψη στο Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

            Τον Μακαριώτατο και την συνοδεία Του υπεδέχθη στο Αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, ο οποίος εξέφρασε την χαρά του πληρώματος της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων γιά την παρουσία του Σεπτού Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας.

            Ακόμη τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο, υπεδέχθησαν οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, και Νειλουπόλεως κ.Γεννάδιος, Αρχιγραμματεύων της Ιεράς Συνόδου και ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Γεώργιος Διακοφωτάκης 

            Να σημειωθεί πως τον Μακ.Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Ιερισσού κ.Νικόδημος και Άρτης κ.Ιγνάτιος, ο Πανοσιολ.Αρχιμ. κ.Κλήμης Κουτσομύτης, ο Διάκονος κ.Επιφάνιος Αρβανίτης και ο κ.Σταμάτιος Ράπτης, Υπάλληλος της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών.         

            Επίσης, τον κ.Ιερώνυμο συνώδευσαν από την Αθήνα, ο Σεβ.Γέρων Μητροπολίτης Αξώμης κ. Πέτρος Εκπρόσωπος της ΑΘΜ στην Αθήνα και ο Μέγας Άρχων Λογοθέτης του Πατριαρχείου κ.Σπυρίδων Καμαλάκης