1

«ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ» ΕΥΧΗΘΗΚΕ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2022

«Παντού ειρήνη, γαλάζιες θάλασσες, ειρηνικές και ασφαλείς». Την ευχή αυτή έδωσε για το νέο έτος 2022, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος, τελώντας την καθιερωμένη επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, παρουσία του Πατριαρχικού Επιτρόπου, Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Νάρκισσου, του Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου και του Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

«Με πολλές ευχές, πολύ αγάπη, πολύ ειρήνη και πολύ μακροθυμία του Κυρίου μας, να μάς επισκιάσει το 2022», επεσήμανε ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος.

Καλωσορίζοντας μάλιστα τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, Πλοίαρχο Κωνσταντίνο Βαρουξή, που αποτελεί το σύνδεσμο με τον αιγυπτιακό πολεμικό ναυτικό, ο Πατριάρχης Θεόδωρος τόνισε στην ομιλία του τη φιλία των δύο χωρών, της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

«Ειρηνική να είναι η παρουσία σας, είπε χαρακτηριστικά, αλλά πάνω από όλα ειρηνικά να είναι τα νερά που περιλούζουν τις πατρίδες μας: και την Κύπρο μας και την Ελλάδα μας και την Αίγυπτό μας, αλλά και όλους εις την Μέση Ανατολή, όλες τις χώρες», επεσήμανε, καταλήγοντας «ζει Κύριος ο Θεός που ορίζει τα σύνορα και τις τύχες των ανθρώπων».

Παράλληλα, απευθυνόμενος στον παρεβρισκόμενο εκπρόσωπο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, τον Γενικό Γραμματέα του πρεσβυγενούς οργανισμού κ. Δημήτρη Κάβουρα, ο Προκαθήμενος του Παλαίφατου Δευτερόθρονου Πατριαρχείου ευχήθηκε «χρόνια πολλά στην Κοινότητα και σε όλη την παροικία».

Ακολούθησε η κοπή της πατροπαράδοτης αγιοβασιλόπιτας στο αρχονταρίκι του ελληνορθόδοξου ναού, παρουσία και του Μητροπολίτου Αξώμης κ. Δανιήλ, του κλήρου και πολύ κόσμου.