1

ΧΡΟΝΙΚΟ 26ης – 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

           

            Την 26η Οκτωβρίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ παρέστη στην επετειακή τελετή της συμπληρώσεως εκατό ετών από της ιδρύσεως και λειτουργίας του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας “Πτολεμαίος Α“, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ιουλίας Σαλβάγου της Ελληνικής Κοινότητος.

            Προ του πέρατος της εκδηλώσεως ο Μακαριώτατος απέμεινε στον πολυσέβαστο Πρόεδρο του επιστημονικού Συλλόγου Δρ.Νικόλαο Παπαντώνη τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Λέοντος της Αλεξανδρείας μετ’ αστέρος, τιμώντας το ήθος, την πολυετή διδακτική του διακονία στην Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αλεξανδρείας, ως και την αδιάκοπη ενεργή παρουσία του στην ζωή της ελληνικής παροικίας.     

            Την επομένη, 27η Οκτωβρίου, ο Μακαριώτατος εδέχθη στην Πατριαρχική Έδρα την Προϊσταμένη της Διευθύνσεως Παιδείας Ομογενών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος Εριτ.κα.Άννα Κρέτσα, τα μέλη του Δ.Σ. της Μ.Κ.Ο. “HEDA” υπό τον Πρόεδρο αυτής Ελλογιμ.κ.Ηλία Νιομπιλάκη, Καθηγητή ΤΕΙ Αθηνών και τον Αξιοτ.κ.Νικόλαο Βαδή, Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος Καΐρου, οι οποίοι Τον ενημέρωσαν για την επιτυχή περάτωση της ανεγέρσεως εκπαιδευτηρίου στην όαση της Σίβας και Του προσέφεραν αναμνηστικό μετάλλιο εξαίροντες το πολυσχιδές ιεραποστολικό έργο που επιτελεί στην Αφρικανική γη.