1

ΧΡΟΝΙΚΟ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2008

            Το απόγευμα της 16ης Ιουνίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ είχε συνάντηση με τον κ.Χάρη Κουβέλη, Αναπληρωτή Πρόεδρο του Σ.Α.Ε και Υπεύθυνο Συντονιστή Αφρικής-Εγγύς Ανατολής του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, με τον οποίο συζήτησε θέματα αφορώντα στην Δ’ Περιφερειακή Συνέλευση των μελών Αφρικής-Εγγύς Ανατολής του Σ.Α.Ε, η οποία θα λάβει χώρα στην Αλεξάνδρεια από την 10η έως την 14η Οκτωβρίου 2008.

            Ο Μακ.Πατριάρχης εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες Του προς το Σ.Α.Ε., του οποίου τυγχάνει μόνιμο Μέλος από το έτος ιδρύσεώς του (1995), για την επιδεικνυομένη συμπαράσταση και την καλή συνεργασία στο επιτελούμενο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχικού Θρόνου.

            Την επομένη, 17η Ιουνίου, ο Μακαριώτατος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα Αλεξανδρείας επί τη επετείω της εις Επίσκοπον χειροτονίας Του (17.6.1990), μνημονεύσας ιδιαιτέρως τον μακαριστό Προκάτοχο, πνευματικό Πατέρα και ευεργέτη Του Πατριάρχη Παρθένιο Γ’, διά των χειρών του οποίου έλαβε την αρχιερωσύνη.

            Μετά το πέρας της Λειτουργικής Προσευχής, στην οποία παρέστησαν οι Κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής και ικανός αριθμός Χριστιανών, παρετέθη εόρτια δεξίωση.