1

ΧΡΟΝΙΚΟ 14ης & 15ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2007

       Τήν 14η Δεκεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εδέχθη τον Συντονιστή Εκπαιδεύσεως Β.Αφρικής και Μ.Ανατολής κ.Ανδρέα Καρατζά, με τον οποίο συνεζήτησε θέματα αφορώντα στην πορεία της Πατριαρχικής Σχολής Αλεξανδρείας «Αθανάσιος ο Μέγας».Ακολούθως Επεσκέφθησαν την Πατριαρχική Σχολή, όπου ο Μακαριώτατος προήδρευσε στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι σπουδαστές της Σχολής έψαλλαν ενώπιον της Α.Θ.Μ. τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στις αφρικάνικες γλώσσες και στην ελληνική. Η Α.Θ.Μ. εξέφρασε την ικανοποίησή Της γιά την πρόοδο και την ομαλή πορεία της Σχολής και στο πρόσωπο του Εντιμ.Συντονιστού την εδήλωσε τις ευχαριστίες του Πατριαρχείου προς τον Εξοχ. Υπουργό Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Ευριπίδη Στυλιανίδη για την αμέριστη στήριξή του στην λειτουργία της Σχολής.

       Την ιδία ημέρα η Α.Θ.Μ. εδέχθη στο Πατριαρχικό Γραφείο τον Καθηγητή του Τ.Ε.Ι. Αθηνών κ.Χούλη και συνεζήτησε τήν πορεία εφαρμογής του Προγράμματος-συμφωνίας που υπέγραψε το Πατριαρχείο με το Τ.Ε.Ι. Αθηνών σχετικά με την επιδιόρθωση και τον καθαρισμό της πλουσίας συλλογής των παλαιτύπων της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης.

       Επίσης εδέχθη τον νέο Διευθυντή της Τραπέζης Πειραιώς στο Κάϊρο μετα της εριτ. Συζύγου αυτού, ο οποίος ήλθε να υποβάλλει τα σέβη του εν όψει της αναλήψεως των καθηκόντων του.

       Το απόγευμα η Α.Θ.Μ. μετέβη στο Κέντρο Πολιτισμού του Ρωσικού Προξενείου Αλεξανδρείας όπου ο Διευθυντής του Κέντρου τον υπεδέχθη εγκαρδίως και του απένειμε το Παράσημο Τέχνης εκ μέρους της Ρωσικής Δημοκρατίας. Ο Μακαριώτατος παρακολούθησε Έκθεση φωτογραφίας-ζωγραφικής διαπρεπούς Ρωσίδας καλλιτέχνιδος με θέμα « Τα Μετέωρα».

       Την 15η Δεκεμβρίου ε.ε., ο Μακ.Πατριάρχης ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στο προσωπικό Πατριαρχικό Παρεκκλήσιο επί τη εορτή του Ιερομάρτυρος Αγίου Ελευθερίου, παρόντων όλων των μελών της Πατριαρχικής Αυλής.