1

ΧΡΟΝΙΚΟ 13ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Την 13η Νοεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εδέχθη στην Πατριαρχική Έδρα τον Σεβ.Αρχιεπίσκοπο Άλβας Ιουλίας κ.Ανδρέα, Ιεράρχη του Πατριαρχείου Ρουμανίας, με πολυπληθή ομάδα ιερέων και προσκυνητών, προερχομένων από την εκκλησιαστική του Επαρχία.

Προσφωνών την ΑΘΜ  ο Σεβ.κ.Ανδρέας μετέφερε τις ευχές του νέου Πατριάρχου Ρουμανίας Μακ.κ.Δανιήλ για την ευώδοση του πολυσχιδούς ιεραποστολικού και πνευματικού έργου του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου στους λαούς της Αφρικανικής ηπείρου και ανεφέρθη στις αναμνήσεις του από την επίσκεψη του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας  Παρθενίου, συνοδευθέντος από τον Μακ.κ.Θεόδωρο Β’, τότε Επίσκοπο Κυρήνης, στην Ρουμανία.

Κατά την αντιφώνησή Του ο Μακαριώτατος ενεθυμήθη ευγνωμόνως την χώρα και την Εκκλησία της Ρουμανίας, για την επιδειχθείσα συμπαράστασή τους κατά τους μέσους χρόνους προς το εμπερίστατο τότε Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, δια της παραχωρήσεως Ιερών Μονών και Μετοχίων για την ζωάρκεια του Θρόνου. Ακόμη ευχήθηκε καρποφόρα και ακύμαντη πατριαρχία στον νέο Προκαθήμενο της Ρουμανικής Εκκλησίας Μακ.κ.Δανιήλ.