1

ΧΡΟΝΙΚΟ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2007

Την 10η Νοεμβρίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εδέχθη στην Πατριαρχική Έδρα τον Σεβ.Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ.Μακάριο με πολυπληθή ομάδα προσκυνητών, προερχομένων από την νήσο Κρήτη.

Προσφωνών την ΑΘΜ  ο Σεβ.Γορτύνης μετέφερε τις ευχές του Σεπτού Οικουμενικού Θρόνου και της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης για την ευώδοση του του πολυσχιδούς ιεραποστολικού και πνευματικού έργου του Δευτεροθρόνου Πατριαρχείου στους λαούς της Αφρικανικής ηπείρου.

Κατά την αντιφώνησή Του ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη Του προς τη γενέτειρα νήσο Κρήτη, την τοπική της Εκκλησία, ως και την πολυαιώνια Μονή της μετανοίας Του Αγκάραθο, η οποία προσέφερε τρεις ακόμη Προκαθημένους στην Αλεξανδρινή Εκκλησία, τους Πατριάρχες Σίλβεστρο (1569-1590), Κύριλλο Λούκαρη (1601-1620) και Μελέτιο Β’ Μεταξάκη (1926-1935), για την συμπαράσταση προς την επιτελουμένη ιεραποστολική δράση.

Την 11η Νοεμβρίου η ΑΘΜ χοροστάτησε κατά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, στην οποία παρέστησαν ο Κυβερνήτης, οι Αξιωματικοί και το Πλήρωμα της ελληνικής φρεγάτας “ΥΔΡΑ”.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Μακ.Πατριάρχης υπεδέχθη τους προαναφερθέντες αξιωματικούς του Π.Ν. στο Πατριαρχικό Μέγαρο, προς τους οποίους εξεδήλωσε ευγνώμονες ευχαριστίες διότι κατά την διάρκεια της τετραετούς ποιμαντορίας Του στην Ιερά Μητρόπολη Καμερούν έτυχε της συναρωγής του ελληνικού Π.Ν. Ακόμη προσέφερε στο πολεμικό σκάφος πολύτιμο ιερό Ευαγγέλιο.