1

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΣΙΒΗΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Την 8η Δεκεμβρίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, αφίχθη στο αεροδρόμιο Koltsovo του Αικατερίνμπουργκ, ως προσκεκλημένος του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμ. Μητροπολίτου Αικατερινβούργου και Βερχοτούρας κ.Κυρίλλου, ο οποίος και τον υποδέχθηκε στον αερολιμένα.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης, αμέσως μετά την άφιξή του, έκανε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, λέγοντας: «Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου, για το γεγονός ότι φτάσαμε εδώ. Και φυσικά, θα ήθελα να σας μεταφέρω την ευλογία του Θεού. Δίπλα μου είναι ο μεγάλος και πολύ παλιός μου φίλος, Μητροπολίτης Κύριλλος. Φτάσαμε εδώ, με την ευλογία του Πατριάρχου κ. Κυρίλλου, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά. Και πρώτα απ ‘όλα, χαιρετώ όλους τους κατοίκους του Αικατερίνγκμπουργκ. Σας ευχαριστώ πολύ, καλές γιορτές».

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ο Μακαριώτατος έγινε θερμά δεκτός, από τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας Σβερντλόφσκ, Εξοχ. κ.Ευγένιο Κουβαϊσεφ, στην κατοικία του, στην κωμόπολη Maly Istok.

Ας σημειωθεί πως, ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος είχε επισκεφθεί ξανά, το Αύγουστο του 2015, την πρωτεύουσα των Ουραλίων, όπου πραγματοποίησε προσκύνημα και συνάντησε εξέχουσες προσωπικότητες της πόλεως.