Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
01/11/2012

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ POINTE NOIRE ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ-ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ


     Την 1η Νοεμβρίου ε.ε, η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον υπό ανέγερσιν Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου της πόλεως Point-Noire, κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του κ. Jean Marie Magloire , καθώς επίσης χειροθέτησε 12 νέους αναγνώστες της τοπικής Εκκλησίας.

     Απευθυνόμενος προς τον νέο διάκονο και τους νέους αναγνώστες ο Μακαριώτατος ωμίλησε περί του Μυστηρίου της Ιερωσύνης και της σπουδαιότητος της εκκλησιαστικής διακονίας, τονίζοντας ότι οι κληρικοί της Ιεράς Επισκοπής Μπραζαβίλ αποτελούν το μέλλον της, αλλά και φέρουν την ευθύνη της σποράς του Ευαγγελικού λόγου και της κατά Θεόν προκοπής του Χριστεπωνύμου πληρώματος.

     Επίσης, ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν την ζωή τους προ μηνών, συνεπεία εκρήξεως που συνέβη στην πρωτεύουσα Μπραζαβίλ.

   Στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν ο Κυβερνήτης της πόλεως Point-Noire Εντιμ. κ. Alexandre Honori Paka , υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων και πλήθος πιστών.


 

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
59
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 26/09/2007
Η μετάστασις του αγίου καί ενδόξου αποστόλου και ευαγγελιστού, Ιωάννου του θεολόγου. Αγίου και δικαίου Γεδεών. 26/9
.