Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
29/10/2012

Η ΑΘΜ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΟΝ

     Την 29η Οκτωβρίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, περατώσας την ποιμαντική και ιεραποστολική του οδοιπορεία στις δύο εκκλησιαστικές Επαρχίες (Ι.Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής και Ι.Επισκοπή Κατάγκας) που ευρίσκονται στη χώρα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, αφίχθη στο γειτνιάζον κράτος της Δημοκρατίας του Κογκό (Κογκό-Μπραζαβίλ) αρχίζοντας την ποιμαντική Του επίσκεψη στην Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν.

     Τον Μακαριώτατο υπεδέχθη κ μέρους του κράτος του Κονγκό-Μπραζαβίλ ο Εξοχ.Υπουργός Εσωτερικών κ.Raymoud Mboulou, παρόντων και των Εξοχ. Πρέσβεων της Ελλάδος στη Δημοκρατία του Κογκό κ. Αλεξάνδρου Κατράνη, της Αιγύπτου κ. Khaled Omran, της Ρωσίας κ.Youri A.Romanof και του επιτίμου Προξένου της Ελλάδος στο Μπραζαβίλ κ.Νικολάου Περρή, καθώς και πλήθους πιστών.

     Αμέσως μετά ετέλεσθη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Μπραζαβίλ, κατά την οποία ο Πατριαρχικός Επίτροπος της Ι. Επισκοπής Μπραζαβίλ και Γκαμπόν, Πανοσιολ.Αρχιμ.κ.Θεολόγος Χρυσανθακόπουλος, εξέφρασε τα αισθήματα χαράς και συγκινήσεως του ορθοδόξου πληρώματος επί τη αφίξει του Σεπτού Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας. Ο Μακ. Πατριάρχης, ευχαριστήσας για την εγκάρδια υποδοχή, εξεδήλωσε την πατρική στοργή με την οποία περιβάλλει την τοπική Εκκλησία του Κογκό-Μπραζαβίλ.

     Σημειώνεται ότι η ανωτέρω Επισκοπή ιδρύθη διά Πατριαρχικού και Συνοδικού Τόμου την 7η Οκτωβρίου 2010. Στην πνευματική της δικαιοδοσία περιλαμβάνει τα κράτη της Δημοκρατίας του Κογκό (Κογκό-Μπραζαβίλ) και της Γκαμπόν.
 

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
43
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 21/04/2007
Ιερομάρτυρος Ιανουαρίου επισκόπου Βενεβενδού (†305) και των συν αυτώ: Πρόκλου, Σώσσου και Φαίστου, των διακόνων Δησιδερίου Αναγνώστου, Ακουτίωνος και Ευτυχίου. Αλεξάνδρας της βασιλίσσης και των συν αύτη: Απολλώ, ...
.