Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
25/03/2012

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

     Την 24η Μαρτίου ε.ε., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εχοροστάτησε  κατά τον Μ.Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αλεξανδρείας. Τον Μακαριώτατο πλαισίωνε ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας.

      Την 25η Μαρτίου, η Α.Θ.Μ. προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στον εορτάζοντα Καθεδρικό Ναό, συλλειτουργούντος του Θεοφιλ.Μαρεώτιδος.  

     Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθαν ο Εντιμ. Γενικός Πρόξενο της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Χρήστος Καποδίστριας, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού κ.Στέφανος Ταμβάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ.Ιωάννης Σιόκας, Πρόεδροι ελληνικών συλλόγων και φορέων, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων της Μεγάλης Πόλεως και πλήθος πιστών.

     Ακολούθως ετελέσθη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο, κατά την διάρκεια της οποίας ο Εντιμ.Γεν.Πρόξενος κ.Καποδίστριας ανέγνωσε το μήνυμα του Εξοχ.Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Καρόλου Παπούλια προς τους αποδήμους έλληνες.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
88
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 03/08/2007
Ιερομάρτυρος Στεφάνου πάπα Ρώμης και των συν αυτώ. Αγίας Μυροφόρου Σαλώμης. Οσίων Ισαακίου, Δαλματίου, Φαύστου (1). Εφέσου Ιωάννου του μονάχου και Ιωάννου του νέου. Ιωάννου του ομολογητού και Αντωνίου του Ρώσου. Οσίων ...
.