Βρίσκεστε εδώ / Τα Νέα της Αφρικής
28/11/2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ.ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

     Το πρωί της Δευτέρας 28 Νοεμβρίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’ μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου και είχε ωριαία ιδιαίτερη συνάντηση με τον Εξοχ. Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτριο Χριστόφια.

     Ο Κύπριος Πρόεδρος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο και η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα φιλική και εποικοδομητική. Ο κ. Χριστόφιας μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για την πορεία του Κυπριακού, και της προκλήσεις που δημιουργεί η παγκόσμια οικονομική κρίση καθώς και για το πρόγραμμα εξόρυξης φυσικού αερίου στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Πατριάρχης με την σειρά του ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο για την πορεία του Ιεραποστολικού έργου στην Αφρικανική ήπειρο και τις πολιτικές εξελίξεις στην Αίγυπτο.

     Ο κ. Χριστόφιας ανακοίνωσε στον Μακαριώτατο ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης κρατικής γης για την εγκατάσταση της Εξαρχίας του Πατριαρχείου στην Κύπρο και ο Πατριάρχης ευχαρίστησε τον κ. Χριστόφια για την αρωγή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έργο του Πατριαρχείου και έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων. 

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
53
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 17/11/2007
Γρηγορίου επισκόπου Νεοκαισαρείας, του θαυματουργού († 270). Γενναδίο (†471) και Μαξίμου πατριαρχών ΚΠόλεως. Οσίων Γενναδίου του εν Άθω, Ζαχαρίου του «σκυτόμου», Ιουστίνου, Ιωάννου του από «περιφανών», Ιωάννου του ...
.