Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
13/03/2011

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΜ

     Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13η Μαρτίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, συνοδευόμενος από τον Σεβ Μητροπολίτη Καμπάλας κ. Ιωνά, τον ιερό Κλήρο, τον Εξοχ.Αιγύπτιο Πρέσβη, τον μουσουλμάνο θρησκευτικό λειτουργό της περιοχής και πλήθος πιστών, μετέβη σε παρακείμενη περιοχή της Ενορίας του Μεγάλου Αντωνίου Μόντε και επραγματοποίησε την τελετή θεμελιώσεως της πρώτης ορθόδοξης Ιεράς Μονής στην Αφρική, τιμωμένης επ΄ονόματι της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

     Η Αδελφότητα που θα εγκαταβιώσει στην Μονή μετά την, Χάριτι Θεού, ολοκλήρωσή της αποτελείται από τις τρεις γηγενείς  Μοναχές Μαρία, Θαβωρία και Θεοσέμνη, οι οποίες έζησαν για δύο έτη στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής Χανίων Κρήτης και εδιδάχθησαν την ελληνική γλώσσα, την πατρώα εκκλησιαστική μουσική και τα μοναχικά εργόχειρα.

     Χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών ανεγέρσεως του μοναστικού αυτού ενδιαιτήματος ο Μακαριώτατος ανεφέρθη στην προσφορά και την σπουδαιότητα του Μοναχισμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία και εξέφρασε τα χαροποιά και ελπιδοφόρα αισθήματα που δημιουργεί η σύσταση μοναστικών Αδελφοτήτων στην αφρικανική ήπειρο.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
105
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 21/10/2007
Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Ιερομαρτύρων Σωκράτους , πρεσβυτέρου εν Αγκύρα και Θεοδότης (1). Μαρτύρων Αζή, Γαΐου, Δασίου και Ζωτικού. Οσίων Ευκράτους και Ζαχαρίου. Πλαντίνου, Ανδρέου και Παύλου. Πέτρου και Στεφάνου ...
.