Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
21/05/2011

Η ΑΘΜ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΪΡΟΥ

     Την 21η Μαϊου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’  ετέλεσε την Θεία Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, συλλειτουργούντος του Πατριαρχικού Επιτρόπου Καΐρου, Θεοφ. Επισκόπου Νιτρίας κ. Νικοδήμου.

     Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα για το έργο της προς τον Ναό και ιδιαίτερα τον εφημέριο, Πανοσιολ.Αρχιμ.κ. Χρυσόστομο Καραγκούνη και όλους, όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εορταστικών εκδηλώσεων. Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας γύρω από τον ιστορικό ελληνικό ναό.

     Το τιμητικό παρών κατά την κυριώνυμο ημέρα της 21ης Μαΐου έδωσαν επίσης ο Εξοχ.Έλληνας Πρέσβης κ. Χριστόδουλος Λάζαρης, ο Εντιμ.Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κ. Ιωάννης Χατζαντωνάκης, ο Εντιμ.Κύπριος Πρόξενος κ. Σταυρινού, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Κήμης Φλεβοτομάς και πολλά Μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής της παροικίας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
47
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 21/04/2007
Ιερομάρτυρος Ιανουαρίου επισκόπου Βενεβενδού (†305) και των συν αυτώ: Πρόκλου, Σώσσου και Φαίστου, των διακόνων Δησιδερίου Αναγνώστου, Ακουτίωνος και Ευτυχίου. Αλεξάνδρας της βασιλίσσης και των συν αύτη: Απολλώ, ...
.