Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
20/03/2011

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ

     Την Κυριακή, 20η  Μαρτίου ἐ..ε.  η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Ριρούτα του Ναϊρόμπι, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κένυας κ. Μακαρίου .

      Στην Ευχαριστιακή Σύναξη προσήλθε ο Εξοχώτ. Πρέσβης της Κύπρου κ. Άγης Λοίζου και η Εριτ.κα.Επιτετραμένη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ναιρόμπι. 

      Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος εχειροτόνησε εις Πρεσβύτερον τον Διάκονο κ. Θεόφιλο Everia, Ιεροσπουδαστή της Πατριαρχικής Σχολής Κένυας "Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄ ", προς τον οποίο απηύθυνε πατρικές συμβουλές και νουθεσίες, ως επίσης εδώρησε και ασημένιο σταυρό ευλογίας. 

      Μετά την απόλυση της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας παρετέθη εόρτιο γεύμα, ενώ η ενοριακή χορωδία απέδωσε ύμνους και τοπικά τραγούδια. 

      Σημειώνεται ότι στην  Ενοριακή Κοινότητα του Αγίου Νικολάου λειτουργεί Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
75
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 20/02/2007
Αγάθωνος (1) πάπα Ρώμης, Λέοντος (2) επισκόπου Κατάνης, του θαυματουργού († 780). Σαδώκ ιερομάρτυρος επισκόπου και των συν αυτώ 128 μαρτύρων των εν Περσία. Μαρτύρων Διδύμου και Ποταμίου, Ευτροπίου και Νεμεσίου του Κυπρίου. ...
.