Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
18/03/2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ ΤΗΣ ΑΘΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ

 

     Την Παρασκευή, 18η Μαρτίου ε.ε., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, ετέλεσε την Ακολουθία της Β΄Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και εκήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό των Αγίων Αναργύρων Ναιρόμπι, συμπαραστατούμενος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Κένυας κ. Μακάριο.

     Στην προσευχητική σύναξη παρέστησαν ο Εξοχωτ. Πρέσβης της Κύπρου στην Κένυα κ.Άγης Λοίζος, ο Εντιμ. Γεν.Πρόξενος της Κύπρου στο Ναϊρόμπι, η Επιτετραμένη της Ελληνικής Πρεσβείας, οι ιεροσπουδαστές της Πατριαρχικής Σχολής Κένυας και πλήθος γηγενών πιστών, ως και Ελλήνων, Ρώσων καί άλλων ομοδόξων που διαβιούν στην Κενυατική πρωτεύουσα.

     Εξ αφορμής της παρουσίας του Κυπρίου Πρέσβεως ο Μακαριώτατος εξέφρασε τόσο την ευγνωμοσύνη του παλαιφάτου Πατριαρχείου προς την πολιτική ηγεσία, την Εκκλησία και τον λαό της Κύπρου για την συναρωγή προς το επιτελούμενο ιεραποστολικό έργο, όσο και την ευχή για σύντομη και δίκαιη επίλυση του εθνικού ζητήματος της μεγαλονήσου.

     Εν συνεχεία εδέχθη τον Θεοφιλ. Επίσκοπο Τρωάδος κ. Σάββα,  υπεύθυνο του τομέα ιεραποστολικής δράσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, μετά του Αιδ. Πρωτοπρ. π.Μαρτίνι Ρίτσι και συζήτησε μαζί τους θέματα αφορώντα στην ιεραποστολή, ευχαριστών την Ιερά Αρχιεπισκοπή για την συνεισφορά της υπέρ των εμπεριστάτων αφρικανών αδελφών.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
76
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 20/02/2007
Αγάθωνος (1) πάπα Ρώμης, Λέοντος (2) επισκόπου Κατάνης, του θαυματουργού († 780). Σαδώκ ιερομάρτυρος επισκόπου και των συν αυτώ 128 μαρτύρων των εν Περσία. Μαρτύρων Διδύμου και Ποταμίου, Ευτροπίου και Νεμεσίου του Κυπρίου. ...
.