Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
13/03/2011

ΝΕΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΣΟΥΔΑΝ

     Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 13η Μαρτίου ε.ε. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, κατά την διάρκεια της  Θείας Λειτουργίας, στον Ιερό Ναό του Μεγάλου Αντωνίου, στην περιοχή Μόντε της Ουγκάντας, προεχείρησε εις Πατριαρχικόν Επίτροπον Νοτίου Σουδάν τον Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτη κ.Ιννοκέντιο Byakatonda με την παρουσία των Σεβ.Συνοδικών Μητροπολιτών Καμπάλας κ.Ιωνά και Μουάνζας κ.Ιερωνύμου.

     Ο νέος Πατριαρχικός Επίτροπος Νοτίου Σουδάν, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ.Ιννοκέντιος Byakatonda, γεννήθηκε στην Ουγκάντα το έτος 1964 και είναι ελληνομαθής. Εφοίτησε στην Ιερατική Σχολή Αγίου Ματθαίου Χανίων Κρήτης, ενώ εσπούδασε την ιερά επιστήμη στην Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική Ποιμαντική. Τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Πατρολογία συνέχισε  στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, καθώς και στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Σεμινάριο του Αγίου Τύχωνος στην Πενσυλβάνια ΗΠΑ.

     Διάκονος και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Πατριάρχη Αλεξανδρείας κυρό Πέτρο Ζ’  στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας. Τυγχάνει Ακαδημαικός Διευθυντής στην Πατριαρχική Σχολή Κένυας «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος  Γ΄» και Αντιπρύτανης στο  Ορθόδοξο Κολλέγιο Κένυας. Είναι επίσης Εφημέριος του Πατριαρχικού Ναού Αγίων Αναργύρων στο Ναϊρόμπι.

     Ο Σεβ.Μητροπολίτης Καμπάλας κ.Ιωνάς θα αναλάβει την ευθύνη της συγκροτήσεως της ορθοδόξου Εκκλησίας στο νότιο Σουδάν, μετά την δημιουργία του νέου χριστιανικού κράτους, ώστε εν συνεχεία ο Πανοσιολ.π.Ιννοκέντιος να ασκήσει την διακονία του ως ο νέος Πατριαρχικός Επίτροπος.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
58
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/01/2007
Οσίων Μακαρίου του Αιγυπτίου (1)και Μακαρίου του Αλεξανδρέως. Αρσενίου αρχιεπισκόπου Κερκύρας, Μάρκου του Ευγενικού (2), επισκόπου Εφέσου (†1444). Μαρτύρων Ευφρασίας, Λουκιανού, Παύλης και των νηπίων Κλαυδίου, Υπατίου, ...
.