Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
20/06/2010

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΙΣ ΔΙΑΚΟΝΟΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

           

     Την 20η Ιουνίου ε.ε, ο Θεοφιλ.Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, Σεπτή Εντολή της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’, ετέλεσε στον Ιερό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας την εις Διάκονον χειροτονία του αφρικανού σπουδαστού της Πατριαρχικής Σχολής “Άγιος Αθανάσιος” Ζαχαρία Mulingwa.

     Ο νεοχειροτονηθείς διάκονος π.Ζαχαρίας, καταγόμενος από την Τανζανία και προερχόμενος από την Ιερά Μητρόπολη Μουάνζας, τυγχάνει ο πρώτος εκ των σπουδαστών της Πατριαρχικής Σχολής που εχειροτονήθη κληρικός στην Έδρα του παλαιφάτου Πατριαρχείου.

     Την επομένη, 21η Ιουνίου, ο νέος διάκονος, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλ.Μαρεώτιδος κ.Γαβριήλ και τον Πανοσιολ.Σχολάρχη π.Νάρκισσο Γκάμμο, παρουσιάσθη στην ΑΘΜ για να λάβει τις Πατριαρχικές ευχές, ευλογίες και νουθεσίες επί τη ενάρξει της διακονίας του.

                       

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
77
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 20/02/2007
Αγάθωνος (1) πάπα Ρώμης, Λέοντος (2) επισκόπου Κατάνης, του θαυματουργού († 780). Σαδώκ ιερομάρτυρος επισκόπου και των συν αυτώ 128 μαρτύρων των εν Περσία. Μαρτύρων Διδύμου και Ποταμίου, Ευτροπίου και Νεμεσίου του Κυπρίου. ...
.