Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
02/04/2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΑΘΜ ΣΤΟ «ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ» ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΙΩΑΝΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

     Την 2α Απριλίου ε.ε. η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’, συνοδευόμενος από τον Σεβ.Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ.Σεραφείμ και τον Πανοσιολ. Αρχιμ.κ.Παντελεήμονα Αράθυμο, επισκέφθηκε το «Κέντρο για τα παιδιά του δρόμου» της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννουπόλεως.

     Στο ευαγές αυτό ίδρυμα δεκάδες εμπερίστατα παιδιά της Ν.Αφρικής περιθάλπονται σε περιβάλλον οικογενειακής στοργής και αγάπης από την τοπική Εκκλησία με την βοήθεια ελλήνων ομογενών.

     Κατά την διάρκεια της επισκέψεώς Του ο Μακαριώτατος συνωμίλησε με τα μικρά παιδιά, προς τα οποία προσέφερε όμορφα δέματα με τρόφιμα, γλυκίσματα και παιχνίδια, προσφορά της οικογενείας του κ.Μπαλαδάκη, Προέδρου των Οφφικιάλων του Θρόνου Ν.Αφρικής και εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες και τον έπαινο της Εκκλησίας των Αλεξανδρέων προς τον Σεβ.Μητροπολίτη κ.Σεραφείμ και τους εθελοντές συνεργάτες του, οι οποίοι με πνεύμα ειλικρινούς αγάπης και φιλάνθρωπης προσφοράς, διακονούν μικρά παιδιά που στα πρώτα βήματα της ζωής τους ευρέθησαν ταλαιπωρημένα ή και εγκαταλελειμένα στους δρόμους της Νοτίου Αφρικής.

     Ακόμη ο Σεπτός Προκάθημενος του παλαιφάτου Πατριαρχείου προσέφερε οικονομική βοήθεια προς το Κέντρο, για την ενίσχυση και υποστήριξη της πολύτιμης δράσης του.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
49
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 21/01/2007
Πάντων των αγίων Μαρτύρων, «οίτινες εμαρτύρησαν από του χρόνου του Στεφάνου μέχρι της παρούσης ημέρας». Μαξίμου του ομολογητού (1) (†662), αναμορφωτού της εκκλησίας Ρωσίας. Μαξίμου του Γραικού. Ακύλα, Ευγενίου, Κανδίδου ...
.