Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
15/09/2020

Η Α.Θ.Μ. ΣΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συνάντηση με τον Εξοχότατο Πρέσβη της Ελληνικής Δημοκρατίας στην Κύπρο κ. Θεοχάρη Λαλάκο, είχε την Τρίτη 15η Σεπτεμβρίου 2020, η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Νιτρίας κ. Νικόδημο, Έξαρχο του Πατριαρχείου στην Κύπρο.

Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Λαλάκο για την πορεία του έργου του Πατριαρχείου στην Αφρική και ιδιαίτερα στην χώρα της Αιγύπτου. Υπενθυμίζουμε πως ο κ. Λαλάκος διετέλεσαι Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια επί σειρά ετών.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Μακαριώτατος στην ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα και την Κύπρο που μαζί με την Αίγυπτο διασφαλίζουν την ειρηνική συνύπαρξη στην Μεσόγειο.

Τέλος, ο Μακαριώτατος και ο Εξοχ. Πρέσβης επεσήμαναν τις ιδιαίτερα ισχυρές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
75
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 18/04/2007
Σάββα του στρατηλάτου. Νεομαρτύρων Ιωάννου του ράπτου, του εξ Ιωαννίνων (†1526). Οσίων Ακακίου Β` επισκόπου Μελιτηνής, Κοσμά επισκόπου Χαλκηδόνος, του ομολογητού, Ευθυμίου του θαυματουργού, Ιωάννου του ησυχαστού και ...
.