Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
24/07/2020

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη είχε σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β´.

Ο Μακαριώτατος πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου λίγο μετά τις 12:00, όπου έγινε δεκτός με εγκαρδιότητα από τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τον κ. Μητσοτάκη για την πορεία του έργου του Πατριαρχείου στην Αφρική και ιδιαίτερα για τα ανθρωπιστικά προγράμματα και την φροντίδα για την εξασφάλιση πόσιμου νερού στα μικρά παιδιά και τους νέους.

Ως επισφράγισμα της φροντίδας αυτής προσέφερε στον Έλληνα Πρωθυπουργό πίνακα αφρικανικής τέχνης με θέμα την «κρίση του νερού».

Ο Πρωθυπουργός αποδέχθηκε το δώρο με μεγάλη χαρά, ενώ ενημέρωσε τον Πατριάρχη για τις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδος και Αιγύπτου.

Επίσης αναφέρθηκε στην χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο και τόνισε στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο το πόσο πολύ εκτιμάει και σέβεται ο Πρόεδρος Αλ Σίσι τον Πατριάρχη και τον θεσμό του Πατριαρχείου.

Στη συνέχεια εξέφρασε την λύπη του για όσα συμβαίνουν στην γείτονα χώρα και ιδιαίτερα με την Αγία Σοφία, και τέλος οι δύο άνδρες εξέφρασαν την συμπαράστασή τους προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
59
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 09/05/2007
Προφήτου Ησαΐου. Μαρτύρων Χριστοφόρου (1) (†250), Ακυλίνης και Καλλίνικης. Οσιομάρτυρος Νικολάου του νέου, του εν Βουνένοις Καρδίτσης. 9/5
.