Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
22/07/2020

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου πραγματοποίησε την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, η Α.Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β’.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας έτυχε θερμής υποδοχής από την Πρόεδρο κ. Σακελλαροπούλου, η οποία τον καλωσόρισε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση στην Αφρική.

Ακόμη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και η Πρόεδρος μιλήσανε για την κοινή καταγωγή τους από την Ξάνθη (ο Πατριάρχης εκ μητρός).

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία για το έργο του Πατριαρχείου και την φροντίδα για τα μικρά παιδιά και τους νέους.

Επίσης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον Ελληνισμό της Αιγύπτου και συζήτησαν για τις εξελίξεις που αφορούν την Λιβύη και την Αίγυπτο.

Τέλος η κ. Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την συνάντηση και δεσμεύθηκε, σε πρώτη ευκαιρία, μετά το πέρας της πανδημίας να επισκεφθεί την ιστορική Αλεξάνδρεια.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
71
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 24/11/2007
Ιερομαρτύρων Κλήμεντος του αποστολικού πατρός και επισκόπου παλαιάς Ρώμης (†101) και Πέτρου πατριάρχου Αλεξανδρείας (1) (†311). Ερμογένους επισκόπου Ακραγαντίνων. Μαρτύρων Αλεξάνδρου του εν Κορίνθω, Ευγενίου, Θεοδώρου ...
.