Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
18/11/2019

Συνάντηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Δευτέρα 18η Νοεμβρίου 2019 στον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β'.

Ο Πρωθυπουργός καλωσόρισε τον Πατριάρχη στο Μέγαρο Μαξίμου, εκφράζοντας τη χαρά του γι’ αυτή τη συνάντηση.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε εκ μέρους της Ελληνικής Πολιτείας τον Πατριάρχη για το σπουδαίο Ιεραποστολικό έργο που επιτελεί τονίζοντας την εξαιρετική σημασία που αυτό έχει, όχι μόνο για την Ελληνική Κοινότητα, αλλά και για ολόκληρη την Αφρικανική Ήπειρο.

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες για τη στήριξη και τη συνεργασία τόσο από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας όσο και από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σε ανάμνηση της συνάντησης προσέφερε στον Πρωθυπουργό μία Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
85
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 09/04/2007
Ευψυχίου (1) μάρτυρος του εν Καισαρεία (†362), Βαδίμου αρχιμανδρίτου. Άβδιού και των εν Περσία τελειωθέντων 300 αιχμαλώτων. Οσιομαρτύρων Ραφαήλ αρχιμανδρίτου, Νικολάου διακόνου, Ειρήνης της νεανίδος, των εν Λέσβω, και των ...
.