Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
12/11/2019

Πατριαρχική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος στη Λεμεσό.

Με την σεπτή παρουσία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, τελέστηκε την Τρίτη 12η Νοεμβρίου ε.ε., στον πανηγυρίζοντα και περικαλλή Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πολιούχου της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού, Πατριαρχική και Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Τον Πατριάρχη πλαισίωσαν στην Θεία Λειτουργία, οι Σεβ. Μητροπολίτες του Αλεξανδρινού Θρόνου ο Γέρον Ναϊρόμπι κ. Μακάριος και Γουινέας κ. Γεώργιος, ο Πανιερ. Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, οι Θεοφιλ. Επίσκοποι Νιτρίας κ. Νικόδημος, έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο και ο Αμαθούντος κ. Νικόλαος.

Τα αναλόγια των ψαλτηρίων τα κόσμησαν με τις καλλικέλαδες φωνές τους η Χορωδία της Μητροπόλεως Λεμεσού "Ρωμανός ο Μελωδός".

Πλήθος πιστών προσήλθε να συμμετάσχει στην Θεία λειτουργία και να ευχαριστήσει τον προστάτη της Λεμεσού, που πανηγυρίζει και αγάλλεται επί τη μνήμη του Αγίου Ελεήμονος που σκόρπισε όλο τον επίγειο πλούτο στους φτωχούς και τώρα απολαμβάνει στους ουρανούς.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
94
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 09/04/2007
Ευψυχίου (1) μάρτυρος του εν Καισαρεία (†362), Βαδίμου αρχιμανδρίτου. Άβδιού και των εν Περσία τελειωθέντων 300 αιχμαλώτων. Οσιομαρτύρων Ραφαήλ αρχιμανδρίτου, Νικολάου διακόνου, Ειρήνης της νεανίδος, των εν Λέσβω, και των ...
.