Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
07/11/2019

Πατριάρχης Θεόδωρος: «Ταξιάρχες, οι προστάτες κάθε ανθρώπου»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εν πληθούση εκκλησία το απόγευμα της Πέμπτης 7ης Νοεμβρίου ε.ε., η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, εχοροστάτησε και εκήρυξε τον Θείο λόγο στόν Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον επιβλητικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην περιοχή Ντάχερ του Καΐρου, που συγκεντρώνει και τη μεγαλύτερη Αραβόφωνη Ελληνορθόδοξη παροικία της Αιγυπτιακής Πρωτεύουσας.

Ένα ναό που σφύζει πάντοτε από ζωή, πόσω μάλλον δε κατά την παραμονή της πανηγύρεώς του, με τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο να προΐστατο του πανηγυρικού εσπερινού των Αρχαγγέλων, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Αρχιερέων: τον Γέροντα Σεβ. Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, καθώς επίσης τον Πατριαρχικό Επίτροπο Καΐρου Σεβ. Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα και τον Καθηγούμενο της Πατριαρχικής Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καΐρου Θεοφ. Επίσκοπο Βαβυλώνος κ. Θεόδωρο, καθώς και τον Ιερό κλήρο.

«Εορτάζει σήμερα η μεγαλύτερη αραβόφωνη ελληνορθόδοξη ενορία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, οι Παμμέγιστοι Ταξιάρχες στην συνοικία Ντάχερ του Καΐρου. Και αισθάνομαι μία απέραντη ευγνωμοσύνη για την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους προς το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Προκαθήμενο», τόνισε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Παράλληλα, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής μιλώντας για τους Αρχαγγέλους, τόνισε ότι «οι Ταξιάρχες αποτελούν το σύμβολο της προστασίας των ανθρώπων, καθώς κάθε άνθρωπο που έρχεται στον κόσμο, τον συνοδεύει μέχρι της απολογίας ενώπιον του Χριστού ο φύλαξ άγγελος. Απάντων όμως των αγγέλων, οι πρωτοστάτες Μιχαήλ, Γαβριήλ, Ραφαήλ και Ουριήλ, που ως προστάτες για κάθε άνθρωπο είναι φως, ελπίδα και πλησίασμα του Τριαδικού Θεού».

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
65
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 11/07/2007
Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας (1) (†451). Ισαποστόλου Όλγας, βασιλίσσης της Ρωσίας (†969). Ιερομαρτύρων Αρσενίου πατριάρχου Αλεξανδρείας, «του σφαγέντος» και Κινδέου του πρεσβυτέρου.Μαρτύρων Μαρκιανού και Μαρτυροκλέους. ...
.