Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
17/10/2019

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Επίσκεψη στην Έδρα του Αλεξανδρινού Θρόνου, στην Αλεξάνδρεια, πραγματοποίησε σήμερα, 17η Οκτωβρίου ε.ε, πολυμελής αντιπροσωπεία Επιστημόνων και Καθηγητών του Διαχριστιανικού Διαλόγου, με επικεφαλής τον Ρωμαιοκαθολικό Επίσκοπο του Graz της Αυστρίας, Dr. Wilhelm Krautwaschl. Συντονιστής της επισκέψεως αυτής ήταν ο διακεκριμένος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Graz, Dr. Γρηγόριος Λαρεντζάκης.

Ο Μακαριώτατος καλωσόρισε τους Υψηλούς επισκέπτες Του στην Αίθουσα του Θρόνου, εκφράζοντας τη χαρά Του, τονίζοντας παράλληλα την σημασία για την συμβολική επίσκεψη της αντιπροσωπίας στην Καθέδρα του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Ο Πατριάρχης τους ενημέρωσε για το τεράστιο Ιεραποστολικό - Ανθρωπιστικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που στοχεύει στη στήριξη του κάθε ανθρώπου στην Αφρικανική Ήπειρο, αλλά κυρίως στάθηκε στον σπουδαίο και πρωτεύοντα ρόλο που διαδραματίζει η Εκκλησία εν γένει, για να μην υπάρχουν στην Ήπειρο αυτή παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους Ιστορικούς Χώρους του Πατριαρχείου.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
75
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 09/04/2007
Ευψυχίου (1) μάρτυρος του εν Καισαρεία (†362), Βαδίμου αρχιμανδρίτου. Άβδιού και των εν Περσία τελειωθέντων 300 αιχμαλώτων. Οσιομαρτύρων Ραφαήλ αρχιμανδρίτου, Νικολάου διακόνου, Ειρήνης της νεανίδος, των εν Λέσβω, και των ...
.