Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
25/06/2019

Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον Ι.Ν. Κωνσταντίνου και Ελένης Καϊρου

Η Α. Θ.Μ.ο Μακαριώτστος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ κ. Θεόδωρος Β', συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος Νικόδημο, Πατριαρχικό Του Επίτροπο στο Κάϊρο, επισκεύθηκε τον εκ βάθρων ανακαινιζόμενο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό των Αγίων Μεγάλων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης Καϊρου.

Το όντως κόσμημα και καύχημα του Ελληνισμού λόγω της φθοράς του χρόνου είχε άμεση ανάγκη ανακαινίσεως. Το έργο ανέλαβε η Ελληνική κοινότητα Καΐρου με την ευγενή χορηγία της εριτίμου κας Αικατερίνης Σοφιανού Αρχοντίσσης των Εκκλησιών του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Επιθεώρησε τα επιτελούμενα έργα και ενημερώθηκε δία την πορεία τους. Σε μικρό χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν συν Θεώ και με κάθε μεγσλοπρέπεια θα τελεσθούν τα θυρανοιξιά του. Εν συνεχεία επισκεύθηκε τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Χελουάν, σε μία περιοχή που άλλοτε ήταν γεμάτη από Έλληνες.

Ο Ναός ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Μέμφιδος και τακτικά τελείται η Θεία Λειτουργία και άλλες ιερές ακολουθίες. Στο Ναό αυτό υπηρέτησε ως εφημέριος ο αείμνηστος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κυρός Νικόλαος ο Στ! (1968 - 1986).

Στό ευρύχωρο περίβολό του πρόκειται να ανεγερθεί πολυόροφη οικοδομή που θα καλύψει διάφορες ανάγκες και το νέο αρχονταρίκι του. Στο υπάρχον πνευματικό κέντρο νεότητας στεγάζονται φροντιστήρια μαθημάτων, πέντε ξένων γλωσσών, μουσικής και εργαστήριο ζωγραφικής. Τριακόσια περίπου παιδιά, χριστιανοί και μουσουλμάνοι έχουν την δυνατότητα κάτω από την στέγη της Εκκλησίας να λάβουν μόρφωση.

Ιδιαιτέρως ο Μακαριώτατος συγκινήθηκε διότι διεπίστωσε ότι η προτροπή του να επιτελείται πνευματικό και ποιμαντικό έργο σε όλες τις εκκλησίες της Αιγύπτου γίνεται πραγματικότητα. Επαίνεσε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μέμφιδος για όλη την δραστηριότητα του και για το ότι εργάζεται αόκνως προς δόξαν Θεού.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
81
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 10/07/2007
Των εν Νικοπόλει (Αρμενίας ) αγίων 45 Μαρτύρων (1) (†319), των και προκρίτων της πόλεως Αντώνιος, Δανιήλ, Λεόντιος και Μαυρίκιος. Μαρτύρων Βιάνορος και Σιλουανού και Απολλωνίου, του εκ Σάρδεων. Γρηγορίου επισκόπου Άσσου. 10/7
.