Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
12/05/2019

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Την 12η Μαΐου ε.έ., Κυριακή των Μυροφόρων, η Α.Θ.Μ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β΄, χοροστάτησε κατά τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Πατριαρχική Μονή Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας.

Ο Μακαριώτατος, ευθύς μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, υποδέχθηκε στο Μέγα Συνοδικό της Πατριαρχικής Ιεράς Μονής, αντιπροσωπεία Κληρικών, Καθηγητών και σπουδαστών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Βερεγιάς κ. Αμβρόσιο, Πρύτανη της Θεολογικής Ακαδημίας Μόσχας. Να σημειωθεί ότι, κατόπιν προσκλήσεως του Πατριάρχου των Κοπτών κ. κ. Θεοδώρου Β’, στο πλαίσιο της Επιτροπής Διαλόγου των δύο Εκκλησιών, Ρωσίας και Αιγύπτου, προγραμματίστηκε επίσκεψη στα αρχαία ιερά προσκυνήματα στο Κάιρο και στην Αλεξάνδρεια.

Εν συνεχεία ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος και η αντιπροσωπεία της Θεολογικής Σχολής, μετέβησαν στο Πατριαρχικό Μέγαρο, όπου σε αδελφικό και φιλικό κλήμα συζήτησαν για το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο που επιτελείται στην Αφρικανική Ήπειρο. Επίσης συζήτησαν για τα εκπαιδευτικά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για τις μελλοντικές συνεργασίες του Αλεξανδρινού Θρόνου με την Θεολογική Ακαδημία Μόσχας.

Τέλος, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Αρχαιολογικού Μουσείου, της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης και του Πατριαρχικού Σκευοφυλακείου.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
77
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 10/07/2007
Των εν Νικοπόλει (Αρμενίας ) αγίων 45 Μαρτύρων (1) (†319), των και προκρίτων της πόλεως Αντώνιος, Δανιήλ, Λεόντιος και Μαυρίκιος. Μαρτύρων Βιάνορος και Σιλουανού και Απολλωνίου, του εκ Σάρδεων. Γρηγορίου επισκόπου Άσσου. 10/7
.