Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
18/03/2019

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ

Η Α. Θ. Μακαριότης, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος Β’, εκφράζει την συμπαράστασή του και ένθερμα προσεύχεται για τους πονεμένους Λαούς των χωρών της Μοζαμβίκης, του Μαλάουι και της Ζιμπάμπουε, όπου επλήγησαν από τον τροπικό τυφώνα και τις καταστροφικές πλημμύρες, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 150 ψυχές, εκατοντάδες τραυματίες και χιλιάδες αγνοουμένους.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος, με νοσταλγικές αναμνήσεις από το παρελθόν, ενθυμούμενος την Μπέιρα της Μοζαμβίκης και την ακμάζουσα τότε Ελληνική Κοινότητα, άφησε εκεί ένα κομμάτι από τη ζωή του ως Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και ιεραπόστολος, ιδρύοντας με πολύ κόπο οικοτροφείο και στέγη αγάπης για τα παιδιά των σκουπιδιών.

Αμέσως μετά την ενημέρωσή του για το τραγικό γεγονός, ο Πατριάρχης βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους οικείους Επισκόπους, καθώς και τις κατά τόπους Ελληνικές Διπλωματικές και Κοινοτικές Αρχές των πληγέντων χωρών, για να τους εμψυχώσει και να τους ενισχύσει υλικά και ηθικά, ως πνευματικός Πατέρας και Προκαθήμενος ολοκλήρου της Αφρικής.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
76
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 20/02/2007
Αγάθωνος (1) πάπα Ρώμης, Λέοντος (2) επισκόπου Κατάνης, του θαυματουργού († 780). Σαδώκ ιερομάρτυρος επισκόπου και των συν αυτώ 128 μαρτύρων των εν Περσία. Μαρτύρων Διδύμου και Ποταμίου, Ευτροπίου και Νεμεσίου του Κυπρίου. ...
.