Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
19/05/2018

Αφίχθη στην Ελασσόνα ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Την Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος επισκέπτεται από σήμερα, Σάββατο 19 Μαϊου 2018, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος ο Β' προκειμένου να παραστεί στην παρουσίαση του ιστορικού Τόμου "Καλλίνικος Ολυμπιώτης, Πατριάρχης Αλεξανδρείας".

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε στα όρια της Μητροπολιτικής του περιφερείας, στη θέση Μελούνα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων μαζί με τον Δήμαρχο της Πόλεως κ. Νικόλαο Ευαγγέλου, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. π. Δημήτριο Παπαγεωργίου, τους Καθηγουμένους της Ι.Μ. Αγίας Τριάδας Σπαρμού Αρχιμ. π. Νικάνωρ και Αγίου Δημητρίου Βαλετσικού Αρχ. π. Ισαάκ και τους Ιερείς της Πόλεως.

Τον Μακαριώτατο συνοδεύουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος, Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος και ο Αρχιγραμματεύας της Ιεράς Συνόδου Αρχιμ. π. Δανιήλ.

Το απόγευμα θα παραστεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Τόμου και αύριο θα προεξάρχει της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Δημητρίου.

(ROMFEA GR)

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
43
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 20/08/2007
Σαμουήλ προφήτου. Των εν Βιζύη (Θράκης) 37 οσίων Μαρτύρων. Σεβήρου καί Μέμνωνος, Λουκίου του βουλευτού, Ηλιοδώρου καί Δοσά, Φωτεινής, Εύδαίμονος, Ρηγίνου, Ορέστου και Φιλονίδου πρεσβυτέρου. Οσίου Αβραμίου του Ρώσου. 20/8
.