Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
20/05/2018

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στις Μονές Ολυμπιώτισσας και Σπαρμού

Σήμερα, 20η Μαΐου 2018, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος ο Β' ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Ελασσώνος, επισκεπτόμενος τις Ιερές Μονές Παναγίας Ολυμπιωτίσσης Ελασσόνας και Αγίας Τριάδος Σπαρμού.

Η πρώτη, είναι το αρχαιότερο εκκλησιαστικό μνημείο και ιερό καθίδρυμα της Επαρχίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος, με την υπεροκτακοσιόχρονη ιστορία και ύπαρξή της στον τόπο, όπου φυλάσσει και αγιάζεται από την έφορο και προστασία των χριστιανών, την θαυματουγό εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Ολυμπιωτίσσης. Πρόκειται για την Ιερά Μονή στην οποία εκάρη Μοναχός ο Πατριάρχης Καλλίνικος, χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος και ανδρώθηκε εκκλησιαστικά από τους Πατέρες και τους Διδάσκαλους της εποχής.

Η περιοδεία του ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερες τιμές και αισθήματα αγάπης από τον Ηγούμενο Παν. Αρχιμ. π. Νικάνωρ και την αδελφότητα της Μονής, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτων και Αρχιερείς του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου.

Τελέστηκε δοξολογία στο Καθολικό επί τη υποδοχή του με τον Ηγούμενο να τονίζει κατά τον χαιρετισμό του: "Χαιρόμεθα Μακαριώτατε, διά την εδώ παρουσία σας, μέσα εις την χαρμόσυνον περίοδον του Πεντηκοσταρίου. Συγχρόνως, είμεθα σίγουροι, χαίρεται και αγάλλεται εις τους ουρανούς ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελασσώνος κυρός Βασίλειος, ο οποίος υπερβαλλόντως ηγάπα και εθεωρεί την Μονήν ταύτην ως αληθινή αυτού οικία, καθώς ο ίδιος ανεκαίνισεν αυτήν - κυριολεκτικώς εκ της τέφρας - και την παρέδωκεν εις το ποίμνιο του ως λιμένα καταφυγής και πνευματικού ανεφοδιασμού".

Ακολούθως τελέσε Τρισάγιο εις τον τάφο του μακαριστού Βασιλείου στο Κοιμητήριο της Μονής ενώ ζήτησε να μείνει εκεί για λίγα λεπτά μόνος του για να προσευχηθεί. Παρετέθη τράπεζα προς τιμήν του και θα αναχωρούσε για την Καθέδρα του, την ένδοξο πόλη της Αλεξανδρείας.

(Πηγή Romfea.gr)

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
42
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 22/05/2007
Μαρτύρων Βασιλίσκου (1) (†308), Κοδράτου, Μαρκέλλου και Σοφίας. Νεομαρτύρων Δημητρίου (†1803) και Παύλου του οσίου, πολιούχων Τριπόλεως. Σοπωτού Καλαβρύτων (†1818). Αγίου Ιωάννου Βλαδίμηρου του ευσεβέστατου βασιλέως των ...
.