Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
02/05/2018

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ: «ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ. ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΚΤΥΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ!»

Την 2α Μαΐου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Πατριαρχείου, τους εκατό και πλέον Αιγυπτιώτες, που ήρθαν στην Αλεξάνδρεια με το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ».

Τους μίλησε με συγκινητικό τρόπο για την ιστορία του Παλαίφατου Πατριαρχείου, κυρίως σε ό,τι έχει σχέση με τον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό, τις Ελληνικές εκκλησίες που ακόμα λειτουργούν στην πόλη του Μ. Αλεξάνδρου, αναφέρθηκε στα Ελληνικά Κοιμητήρια, στην παροικία, τους φορείς και τα Σωματεία της. «Οι εκκλησίες μας δεν έκλεισαν. Οι καμπάνες κτυπάνε παντού…», είπε χαρακτηριστικά ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

Eυχαριστώντας τους για την τιμητική επίσκεψη, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Αίγυπτο και τον Αιγύπτιο ηγέτη Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι για την προστασία που παρέχει στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

Τέλος, τους μίλησε για το μέλλον του Πατριαρχείου που είναι στην Αφρική, ενώ παρακάλεσε όλους τους Αιγυπτιώτες να μιλούν στα παιδιά και τα εγγόνια τους για την Χώρα του Νείλου.

«Η Αλεξάνδρεια είναι στην καρδιά μας και εσείς, ως ο Πατριάρχης της αγάπης», είπε προς τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αιγυπτιωτών Ελλήνων κ. Κώστας Μιχαηλίδης, ευχαριστώντας για τη θερμή υποδοχή, εκ μέρους όλων των Ελλήνων Αιγυπτιωτών.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
78
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 21/02/2007
Ευσταθίου(1) αρχιεπισκόπου Αντιοχείας (†360), Ζαχαρίου πατριάρχου Ιεροσολύμων, Ιωάννου Γ` πατριάρχου Κων/πόλεως (2) (†577), του από Σχολαστικών, Γεωργίου επισκόπου Αμάστριος. Τιμοθέου, του εν Συμβόλοις († θ΄αι.). Ανατολίου ...
.