Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
08/01/2018

ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΛΗ ΚΑΤΑΝΓΚΑΣ

Σε κατανυκτικό κλίμα εορτάσθηκε το τριήμερο του Επιφανέντος και Βαπτισθέντος Χριστού.

Την Παρασκευή από πολύ νωρίς άρχισε ο Όρθρος, ακολούθησαν οι Ώρες και η Εσπερινή Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Ο π. Παναγιώτης, νέος κληρικός με όρεξη και ζήλο, ετέλεσε τον αγιασμό και ευλόγησε όλους τους χώρους της Ιεραποστολής. Οι πιστοί έλαβαν αγιασμό προς φύλαξη και ευλογία για τα σπίτια των.

Ανήμερα των Φωτών,  μεγάλο συλλείτουργο, κατόπιν εις το Βαπτιστήριο της Ιεραποστολής, ο Σεβ. κ. Μελέτιος ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό και ευλόγησε όλους τους πιστούς και, εν συνέχεια, μ’ ένα κλιμάκιο Ιερέων και Διακόνων ανεχώρησε δια την Α’ Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια στο LUBUMBASHI, όπου την Κυριακή ελειτούργησε εις τον Καθεδρικό Ναόντων Ελλήνων, αλλά και πολλών ιθαγενών χριστιανών την Θ. Λειτουργία και ξανά ετέλεσε τον Μέγα Αγιασμό και ευλόγησε όλο το εκκλησίασμα.

Στο κήρυγμα του, αναφέρθηκε εν ολίγοις στο μέγα αυτό σωτήριο του Βαπτίσματος του Χριστού και τις ευλογίες που αποκομίζουμε οι βαπτισθέντες.

Όλων τα πρόσωπα έλαμπαν από την Χάρη του Επιφανέντος Χριστού.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
33
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/02/2007
Αρχίππου (1), Απφίας και Φιλήμονος αποστόλων. Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας (2) (†1589). Μαρτύρων Ασκληπιοδότης, Ησυχίου, Θεοδότου, Μαξίμου και Πολύευκτου. Ιερομάρτυρος Νικήτα, του Ηπειρώτου (†1809). Οσίων Ευγενίου και ...
.