Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
27/12/2017

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΤΑΝΓΚΑΣ

Χωρίς την έμπρακτο αγάπη όλα είναι κούφια, κάθε μας πράξη εάν δεν αγιάζεται στο όνομα του Ενανθρωπήσαντος Χριστού, μάταια κοπιάζουμε. Όλη η Εκκλησία κατ’ αυτές τις ημέρες, στη διακονία του λαού του Θεού. Ο Επίσκοπος και το Ιερατείο τον ακολουθούν και διδάσκουν έμπρακτα.

Και πάλι διενεμήθησαν τρόφιμα εις όλους τους πιστούς του Κολουέζι, στους εργαζομένους, στους εκπαιδευτικούς, στους φυλακισμένους και σε κάθε ανήμπορο και ασθενή που ζήτησε την βοήθεια της Εκκλησίας.

Οι ιερές ακολουθίες έγιναν με τάξη και ευπρέπεια, οι Ώρες, ο Εσπερινός της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων κ.ο.κ.

Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Κατάνγκας ελειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό του LUBUMBASHI, εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος Ελλήνων και ιθαγενών και εχειροτόνησε τον Πρωτοδιάκονον Παναγιώτην εις Πρεσβύτερον. Ο Επίσκοπος επήνησε για την μέχρι τώρα προσφορά του και υπακοή, και  ηυχήθηκε καλή διακονία στην ιερατική του σταδιοδρομία.

Το απόγευμα εχοροστάτησε στον εορτάζοντα Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στο RWASHI και ωμίλησε εις τους πιστούς.

Το πρωί ελειτούργησε εις τον Καθεδρικό Ναό των Ελλήνων στο LUBUMBASHI, και μετέφερε στους πιστούς την ευλογία και την αγάπη του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου του Β’. Στην Θ. Λειτουργία, παρόν και ο Πρέσβης της ελληνικής Πολιτείας στην Κινσάσα κ.κ. Γεώργιος Παπακώστας μετά της συζύγου του, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ.κ. Γεώργιος Ψαρωμάτης, και όλοι οι Πάροικοι.

Εις το τέλος εχειροθέτησε τέσσαρες ιεροψάλτες.

Την Τρίτη, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ο Σεβ. ελειτούργησε εις το RWASHI και εκήρυξε τον Θείον λόγον, οι δε ευσεβείς ετοίμασαν ωραία χριστουγεννιάτικη τράπεζα για όλους τους πιστούς .

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
26
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/02/2007
Αρχίππου (1), Απφίας και Φιλήμονος αποστόλων. Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας (2) (†1589). Μαρτύρων Ασκληπιοδότης, Ησυχίου, Θεοδότου, Μαξίμου και Πολύευκτου. Ιερομάρτυρος Νικήτα, του Ηπειρώτου (†1809). Οσίων Ευγενίου και ...
.