Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
18/12/2017

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΗ ΠΟΛΗ DOLISIE

Το Σάββατο, 16η Δεκεμβρίου 2017, ο Σεβ.Μητροπολίτης Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τις βαπτίσεις τριάντα δύο κατηχουμένων όλων των ηλικιών, προερχομένων από την Ενοριακή Κοινότητα Αγίας Ειρήνης, στην πόλη του Dolisie.

Πριν την έναρξη της Ακολουθίας της Κατηχήσεως ο Σεβασμιώτατος περιέγραψε και ερμήνευσε τα στάδια τελέσεως του Ιερού Μυστηρίου και απηύθυνε πατρικές νουθεσίες στα νεόφυτα, πλέον, μέλη της Εκκλησίας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, μετά την Ακολουθία του Εσπερινού, είχε πολύωρη συνάντηση με τους πιστούς και τους νεοφωτίστους, προς τους οποίους ωμίλησε για το στάδιο της πνευματικής προετοιμασίας για τον εορτασμό της Δεσποτικής Εορτής των Χριστουγέννων, αναλύοντας ιδιαίτερως το περιεχόμενο και την σπουδαιότητα της νηστείας και της εξομολογησέως. Τέλος, προσέφερε καινούρια ιερατική στολή στον αόκνως διακονούντα την προαναφερθείσα Ενορία, Αιδεσ.π.Παύλο Diafouka, Διευθυντή του παρακειμένου προτύπου Ορθοδόξου Ορφανοτροφείου «Άγιος Ευστάθιος».

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
50
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 21/09/2007
Απόδοσις της εορτής της υψώσεως του τιμίου Σταυρού. Προφήτου Ιωνά. Αποστόλου (Ο΄) Κοδράτου του απολογητού (†130).Μαρτύρων Βάσσης της Τυρίας, Ευσεβίου του ομολογητού (1), Ζήνωνος και Νεστάβου. Νέστορος, Βούσιρι και Πρίσκου. ...
.