Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
01/12/2017

ΑΦΙΞΗ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Την 1η Δεκεμβρίου ε.έ., η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β, αφίχθη αεροπορικώς στο αεροδρόμιο Vnukovo της χιονισμένης Μόσχας, ανταποκρινόμενος στην ευγενική πρόσκληση του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ.Κυρίλλου, προκειμένου να συνεορτάσει μετά άλλων Προκαθημένων και εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, την 100ετηρίδα της επανιδρύσεως του Πατριαρχείου Μόσχας.

Την Α.Θ.Μ. υπεδέχθησαν στο αεροδρόμιο ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη Μόσχα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ίστρας κ. Αρσένιος, Α΄ Βικάριος του Πατριάρχου Κυρίλλου στη Μόσχα, ο Επίσκοπος Βλαδικαυκάσου κ. Λεωνίδας και λοιποί κληρικοί.

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο συνοδεύουν, οι Σεβ. Μητροπολίτες Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ και Καρθαγένης κ. Μελέτιος.

Τις επόμενες ημέρες, ο Μακαριώτατος θα έχει την ευκαιρία να προεξάρχει των εορτασμών, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η συνάντησή του με τον Πατριάρχη Μόσχας κ.κ. Κυρίλλο και τον Πρόεδρο της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, για τα θέματα της Μέσης Ανατολής και το πολιτικοθρησκευτικό γίγνεσθαι στη περιοχή αυτή.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
48
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 21/01/2007
Πάντων των αγίων Μαρτύρων, «οίτινες εμαρτύρησαν από του χρόνου του Στεφάνου μέχρι της παρούσης ημέρας». Μαξίμου του ομολογητού (1) (†662), αναμορφωτού της εκκλησίας Ρωσίας. Μαξίμου του Γραικού. Ακύλα, Ευγενίου, Κανδίδου ...
.