Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
15/08/2017

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΙΝΣΑΣΑ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Νικηφόρος, ανήμερα της μεγάλης εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, λειτούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητος Κινσάσας.

Στην Θεία Λειτουργία παρέστη και ο Αξιότιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος κ. Γεράσιμος Ντούνης.

Η χορωδία του Ναού η οποία απαρτίζεται από αποφοίτους του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου αλλά και από νέους Ορθοδόξους της Κινσάσας, έψαλλαν και απέδωσαν θαυμάσια τους ύμνους της εορτής και της Θείας Λειτουργίας, ανάγοντας προσευχητικά τους πιστούς. Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας με την ευλογία του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου του Β’, ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος, προέβη στην εις διάκονον χειροτονία του κ. Simon Mingu, κατηχητού των χωριών της περιοχής Mweka-Luebo. Σε λίγο καιρό ο Σεβασμιώτατος θα προβεί και εις την εις πρεσβύτερον χειροτονία του και ο νέος κληρικός θα επιστρέψει στην περιοχή του, για να υπηρετήσει τον λαό του Θεού.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
37
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 24/05/2007
Οσίων Συμεώνος (1), του εν τω Θαυμαστώ όρει (†590), Νικήτα στυλίτου, του Ρώσου και Κυριακού του εν Κύπρω. Μεγαλομάρτυρος Μελετίου του στρατηλάτου και των συν αυτώ. Ιωάννου και Στεφάνου, του «ακοιμήτου». Σεραπίωνος του ...
.