Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
16/07/2017

ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΤΑΝΓΚΑ

Και σήμερα αξιωθήκαμε, τήν χάρη και την ευλογία του Θεού, με το Μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας, το Μυστήριο της εις Πρεσβύτερον χειροτονίας του π. Νεκταρίου, του γάμου των αδελφών μας Ιακώβου και Αθανασίας.

Πυκνό εκκλησίασμα παρηκολούθησε και συμμετείχε ενεργά,  και όλοι έψαλλαν "εν ενί στόματι καί μιά καρδία". Ο Σεβ. ευχήθηκε και προέτρεψε τον νεοχειροτονηθέντα να προκόπτει επ’αρετής σε αρετή και ν’ ανεβαίνει τα πνευματικά σκαλοπάτια της Ιερατικής ζωής. Επίσης, του υπέδειξε και τις δυσκολίες που προκείται να συναντήσει γιατί, όπως ανέλυσε, η αρετή πολεμείται καί διώκειται, ο κατέχων αυτήν καταπονείται αλλά στο τέλος βραβεύεται. Ας ευχηθούμε ο νεοχειροτονηθείς και αυτοί που ευλογήθηκαν στον γάμο τους, ν’αποδώσουν καρπούς πνευματικούς και να λάμψουν στην Βασιλεία των Ουρανών. Δεκάδες νέοι παρηκολούθησαν το Μυστήριο και ξέσπασαν σε ζητοκραυγές.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
38
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/07/2007
Μακρίνης, αδελφής του Μ. Βασιλείου. Οσίων Θεοδώρου επισκόπου Εδέσσης (1) και Μιχαήλ του ανεψιού αυτού των από της Λαύρας του αγίου Σάββα, Γρηγορίου επισκόπου Πανιού, του ομολογητού, Δίου, Διοκλέους. 19/7
.