Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
29/06/2017

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΚΟΝΓΟ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθη στο ιεραποστολικό Κέντρο του Κολουέζι, η εορτή των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, οι οποίοι εμπνέουν και ενθαρρύνουν στο ιεραποστολικό έργο με τον άγιο ζήλο των και την αδαπάνητη αγάπη τους.

Εις τον Εσπερινόν των αγίων Αποστόλων, ο Σεβ. Κατάνγας ευρέθη εις την Ι. Μονήν των Αγίων Αποστόλων ΤΣΙΑΜΠΟΥΛΑΣ, έκανε κατάθεση των αγίων Λειψάνων, εχοροστάτησε εις τον πανηγυρικόν Εσπερινόν και, εις το τέλος του Εσπερινού, έκειρε τον πρώτον δόκιμον μοναχόν, προσαγόμενον υπό του καθηγουμένου της ιεράς Μονής Αρχ. κ.Βαρνάβα, ονομάσας αυτόν Γεώργιον, εις τιμή και ανάμνηση του μακαριστού αρχιμανδρίτου Πατρός Γεωργίου Καψάνη, Καθηγούμενου επί τεσσαράκοντα χρόνια. Αακολούθησε δε κέρασμα εις το αρχονταρίκι της Μονής για όλους τους πιστούς.

Το πρωί μετά την ακολουθία του Όρθρου ακολούθησαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού τη συμμετοχή πολλών ιερέων, και διακόνων αλλά και πολλών πιστών χριστιανών. Προσφέρθηκε τράπεζα προς όλους κατά το αγιορείτικον έθιμον και ακολούθησαν ομιλίες, ευχαριστίες και χριστιανικοί ύμνοι προς δόξαν Θεού.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
38
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 19/07/2007
Μακρίνης, αδελφής του Μ. Βασιλείου. Οσίων Θεοδώρου επισκόπου Εδέσσης (1) και Μιχαήλ του ανεψιού αυτού των από της Λαύρας του αγίου Σάββα, Γρηγορίου επισκόπου Πανιού, του ομολογητού, Δίου, Διοκλέους. 19/7
.