Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
05/06/2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ

Με κατάνυξη και πνευματική ευφορία εορτάσθηκε την Κυριακή, 4η Ιουνίου 2017, η Δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής στην Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ και Γκαμπόν. Ο Θεοφιλ. Επίσκοπος κ.Παντελεήμων ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire.

Κατά την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος υπεγράμμισε την ζωαρχική δύναμη του Παναγίου Πνεύματος, το Οποίο συγκροτεί τον θεσμό της Εκκλησίας και συνεχίζει το έργο του Φωτισμού των εθνών «εις τον αιώνα», όπως συνέβη και στο Κονγκό-Μπραζαβίλ το 1984, όταν φανερώθηκε η αλήθεια της ορθοδόξου πίστεως διά του καταγομένου από το Lubumbashi της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ) πρώτου κήρυκος και μετέπειτα πρώτου ιερέως, μακαριστού Floribert Tchizibou. Γι’αυτό προέτρεψε τους πιστούς να μην ξεχνούν τόσον την προσφορά των προοδοιπορισάντων σκαπανέων του Ευαγγελικού κηρύγματος και των συναρωγών του ιεραποστολικού έργου (Ιερών Μητροπόλεων, Μονών, εκκλησιαστικών Οργανισμών, ιεραποστολικών και φιλανθρωπικών Συλλόγων, Αδελφοτήτων και ευσεβών αδελφών ελλήνων, κυπρίων, λιβανέζων και κονγκολέζων), όσον και την ύψιστη τιμή και ευλογία να τυγχάνουν πνευματικά τέκνα και αναστήματα του Αποστολικού και Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου.

Κατακλείων μετέφερε προς όλους τις πατρικές ευχές και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεοδώρου Β’.

Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως ετελέσθη ο «Εσπερινός της Γονυκλισίας».

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
60
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 15/12/2007
Ιερομάρτυρος Ελευθερίου (1), επισκόπου Αυλώνος (Ιλλυρικού ) και Ανθίας της μητρός αυτού (†β΄ αι.). Μαρτύρων Βάκχου του Νέου, Ελευθερίου του Θαλαμηπόλου, Κορέμωνος του επάρχου. Οσιομάρτυρος Σωσάννης (2), διακονίσσης, της εν ...
.