Βρίσκεστε εδώ / Ιεραποστολή
15/04/2017

ΒΑΠΤΙΣΕΙΣ ΣΤΟ POINTE-NOIRE ΚΑΙ ΣΤΗ BRAZZAVILLE

Το πρωί του Μ.Σαββάτου, 15ης Απριλίου 2017, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.Παντελεήμων ετέλεσε τις βαπτίσεις εξήντα πέντε γηγενών όλων των ηλικιών, προερχομένων από τις τρεις Ενοριακές Κοινότητες του Pointe-Noire, στο υπαίθριο βαπτιστήριο του υπό ανέγερσιν Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου της ιδίας πόλεως.

Αμέσως μετά ανεχώρησε αεροπορικώς για την πρωτεύουσα Μπραζαβίλ, οπού ετέλεσε τις βαπτίσεις ακόμη δώδεκα αδελφών στο βαπτιστήριο του Ενοριακού Αναστάσεως του Κυρίου. Απευθυνόμενος σε όλους τους νεοφύτους χριστιανούς ο Θεοφιλέστατος ωμίλησε περί του ιερού Μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος και περί της ορθοδόξου πίστεως. Επίσης, εξέφρασε την χαρά της τοπικής Εκκλησίας για την ένταξή τους σε Αυτήν, προτρέποντας όλους να καταστούν πιστά, ευσεβή και έντιμα μέλη Της.

Ο Επίσκοπος παρέμεινε στην πρωτεύουσα του Κονγκό για τον εορτασμό της Αναστάσεως του Κυρίου στην ομώνυμη Ενοριακή Κοινότητα.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
100
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 21/10/2007
Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Ιερομαρτύρων Σωκράτους , πρεσβυτέρου εν Αγκύρα και Θεοδότης (1). Μαρτύρων Αζή, Γαΐου, Δασίου και Ζωτικού. Οσίων Ευκράτους και Ζαχαρίου. Πλαντίνου, Ανδρέου και Παύλου. Πέτρου και Στεφάνου ...
.