Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
01/12/2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΧ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Σήμερα 1η Δεκεμβρίου ε.έ, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ.ΘΕΟΔΩΡΟΣ Β΄, είχε εθιμοτυπική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου στην Αθήνα, με τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ.Αλέξη Τσίπρα.

Στην συνάντηση αυτή που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, παρουσία του Υφυπουργού των Εξωτερικών κ.Γιάννη Αμανατίδη, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης επέδωσε στον κ.Πρωθυπουργό τον νεοεκδοθέντα τόμο που αφορά στην εκ βάθρων αναστήλωση του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Παλαιού Καϊρου και ο οποίος παρουσιάστηκε προ ολίγων ημερών στο Σαρόγλειο Μέγαρο των Αθηνών καθώς και ένα ξυλόγλυπτο αφρικανικής τέχνης.

Προηγουμένως, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης είχε συνάντηση στο Υπουργείο των Εξωτερικών, με τον Εξοχ. Υφυπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ.Τέρενς Κουίκ, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τις Ελληνικές Κοινότητες της Αφρικής. Από την πλευρά του ο κ.Κουίκ ενημέρωσε τον Πατριάρχη ότι σταδιακά θα επισκεφθεί όλη την Ομογένεια της Αφρικής, ξεκινώντας λίαν συντόμως από την την έδρα του Πατριαρχείου στην Αλεξάνδρεια και μετέπειτα στο Κάϊρο.

Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Εξοχ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ.Κώστα Γαβρόγλου, τον Εξοχ. Υφυπουργό των Εξωτερικών κ.Γιάννη Αμανατίδη, τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γιώργο Καλαντζή και τον Ειδικό Γραμματέα Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Υπουργείο των Εξωτερικών κ.Ευστάθιο Λιάντη. Στην συνάντηση αυτή συζητήθηκαν εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν τα Ελληνικά σχολεία της Ομογένειας στην Αφρική. Ο Μακαριώτατος ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την ιεραποστολική προσπάθεια και το έργο που καταβάλλει το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο ανά την Αφρικανική ήπειρο καθώς και για την εξαιρετικά μεγάλη προσφορά των Ορθοδόξων εκπαιδευτηρίων που λειτουργεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας σε ολόκληρη την Αφρικανική επικράτεια.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
73
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 17/01/2007
Αντωνίου του Μεγάλου (1) (†356) και Αντωνίου του νέου (2), του εν Βερροία ασκήσαντος. Αριστοτέλους και Αχιλλέως (Αχιλλά). Θεοδοσίου του ευσεβούς βασιλέως, του Μεγάλου. Ιουνίλλας και Τουρβώνος, του νοταρίου. Νεομάρτυρος ...
.