Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
16/08/2016

Η ΘΕΟΜΗΤΟΡΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

            Την 14ην Αυγούστου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β’ εχοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό στον Ιερόν Πατριαρχικόν Ναόν Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, προ του πέρατος του οποίου ετέλεσε την Ακολουθία των εγκωμίων καί την λιτάνευση του Επιταφίου της Θεομήτορος στον αύλειο χώρο της Μονής, παρουσία του Γεν.Προξένου της Ελλάδος στην Αλεξάνδρεια κ.Εμμ. Κακαβελάκη.

Την επομένη, 15η Αυγούστου, ο Μακαριώτατος εχοροστάτησε κατά τον Όρθρον, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο στον πανηγυρίζοντα Ιερόν Ναόν Κοιμήσεως της Θεοτόκου της αραβοφώνου Κοινότητος Αλεξανδρείας, συλλειτουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ναυκράτιδος κ.Μελετίου. Στην Ευχαριστιακή Σύναξη επίσης, παρευρέθησαν οι Εντιμ. Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδος κ.Εμμ. Κακαβελάκης, του Λιβάνου κ.Ossama Khashab, εκπρόσωποι αραβοφώνων ορθοδόξων και ελληνικών Σωματείων, Πρόσκοποι εξ Αλεξανδρείας και Καΐρου, ενώ μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και την Λιτανεία πέριξ του Ναού, ο Πρόεδρος της Αραβοφώνου Κοινότητος κ.Fouad Farah παρέθεσε εόρτιο δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
62
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 13/11/2007
Ιωάννου Χρυσοστόμου (1) αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως (†407). Οσιομάρτυρος Δαμασκηνού του Κωνσταντινοπολίτου (†1681). 13/11
.