Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
04/04/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ 147 ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΥΑ

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής καταδικάζει απερίφραστα την παράλογη ενέργεια τυφλής τρομοκρατικής βίας με θύματα δεκάδες κενυάτες χριστιανούς φοιτητές. Αυτές οι αποτρόπαιες ενέργειες ισοδυναμούν με πλήρη απαξίωση της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου και στρατεύονται εναντίον του δικαιώματος κάθε ανθρώπου ελεύθερα να θρησκεύει. Πλήττουν κατά τρόπο τραγικό την χριστιανική κοινότητα της χώρας, την αταλαντεύτως μαρτυρούσα και ομολογούσα την πίστη της στον Ιησού Χριστό, ο οποίος με την ενσάρκωσή Του υποστασίασε στο θεανδρικό πρόσωπό Του την Αγάπη, την Ειρήνη, τη Ζωή και την Ανάσταση.

     Διατρανώνοντας την πλήρη αντίθεσή μας σε κάθε απάνθρωπη ενέργεια τρομοκρατίας, κινουμένη εκ κινήτρων θρησκευτικής δυσανεξίας, εκφράζουμε προς την Προεδρία και τον λαό της Κένυας τα πλέον θερμά συλληπητήριά μας, συμμετέχουμε στο εθνικό πένθος και συμπαραστεκόμαστε στον ανείπωτο πόνο των οικογενειών των αθώων θυμάτων-μαρτύρων της πίστεως. Προσευχόμεθα δε διαπύρως προς τον Πανάγαθο Θεό μας να αναπαύσει τις ψυχές των αδικοχαμένων νέων και να ενισχύει τους δοκιμαζομένους οικείους τους.

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
66
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 07/03/2007
Των εν Χερσώνι επισκοπευσάντων αγίων ιερομαρτύρων Αγαθοδώρου, Αιθέριου, Βασιλέως, Ελπιδίου, Ευγενίου, Ευφραίμ και Καπίτωνος († δ΄αι.). Οσίων Αρκαδίου και Νέστορος, επισκόπων Τριμυθούντος. Εφραίμ πατριάρχου Αντιοχείας. ...
.