Βρίσκεστε εδώ / Χρονικά
22/03/2015

ΠΡΩΤΗ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Θ.Μ. ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ

             Το Σάββατο 21 Μαρτίου ε.έ. αφίχθηκε στο Μαρόκο η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄  για την πρώτη Ποιμαντική επίσκεψη Του, συνοδευόμενος από τον Παν. Αρχιμ. Θεόδωρο Δριδάκη, Μέγα Εκκλησιάρχη του Θρόνου. Στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκας «Μωχάμεντ V»  επισήμως υπεδέχθησαν τον Μακαριώτατο ο οικείος Μητροπολίτης Καρθαγένης Αλέξιος, οι Εξοχώτατοι Πρέσβεις της Ελλάδος κ. Πλάτων Αλέξιος Χατζημιχάλης και Αιγύπτου κ. Ahmed Gamal el Din, Ακόλουθοι της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ραμπάτ, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Μαρόκου κ. Ιωάννης Πιστικός και ο Ιερός Κλήρος.

            Παρών ήταν και ο Διευθυντής του Πρωτοκόλλου της Χώρας, ενώ με Εντολή της Α.Μ. του Βασιλέως Μωχάμεντ VI παρεσχέθη τμήμα της Βασιλικής Φρουράς για την ασφάλεια του υψηλού Επισκέπτου, καθ΄όλην την διάρκεια της διαμονής Του.

             Τό εσπέρας μετέβη στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού Θεοτόκου Καζαμπλάνκας, όπου προσεκύνησε με συγκίνηση και ενίσχυσε τους πιστούς, που τον ανέμεναν, με λόγους πατρικούς. Επίσης επεσκέφθη, ως μνημείο (το τρίτο στον κόσμο μετά της Μέκκα και Μεδίνα) Τζαμί Χασάν ΙΙ, όπου ξεναγήθηκε και εξέφρασε την ευχή να επικρατήσει η  ειρήνη στον κόσμο στους ιδιαιτέρως χαλεπούς καιρούς σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και ειδικώς για πλείστες όσες περιοχές της Βορείου Αφρικής.

 

Αρχείο Ειδήσεων
Βοηθήματα των χρηστών
Διαλέξτε τον χρωματισμό της αρεσκείας σας και δείτε το website!
122
Επισκέπτες Συνδεδεμένοι
Συναξαριστής / Εορτολόγιο
Σήμερα: 05/04/2007
Μαρτύρων Κλαυδίου, Διόδωρου, Ουίκτωρος, Ούικτωρίνου, Παππίου, Σεραπίωνος και Νικηφόρου. Μαξίμου και Τερεντίου. Θεοδώρας και Διδύμου, Ζήνωνος, Θέρμου, Πομπηίου. Των εν Λέσβω «Αγίων Πέντε» Νεανίδων. Υπομονής της όσιας. ...
.